Нобелова награда

награда што ја основал пронаоѓачот на динамитот, шведскиот физичар Алфред Нобел (1833-1896) за најголеми достигања во областа на физиката, хемијата, медицината, економијата, книжевноста и мирот.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.