Нехемија

(хебр.) според Библијата, надзорник на пијалаците кај кралот Артаксеркс I, а подоцна и негов намесник во Палестина
го обновил Ерусалим по враќањето на Израелците од вавилонското ропство.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.