ебионизам

(хебр. ebyon сиромав) еврејскохристијанска секта во 2. -4. век која ги признавала законот на Мојсеј и евангелието на Матеј, а Исус Христос го сметала за пророк, а не за Божји син.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.