Нарцисов комплекс

во психоанализата: назив за појава некој постојано да се огледува во огледало и да не може да помине покрај ниеден излог без да го провери мислењето за својата убавина
2. фиг. човек вљубен во себе, самобендисан човек
3. бот. вид пролетно цвеќе со миризливи цветови.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.