Набатејци

(лат. Nabataei) мн. моќен арапски народ од времето пр. н. е. околу Синај и на североисточниот брег на Црвено Море
околу 100 година биле покорени од Римјаните кои од нивната територија ја создале провинцијата Арабија.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.