диференцијален тон

муз. третиот тон што се слуша кога истовремено звучат еднакво силно два тона со различна висина чија висина е еднаква со разликата во бројот на трепетите на тие два тона

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.