Мондовизија

(фр. monde свет, лат. visio гледање) општ назив за систем што овозможува пренесување на телевизиска слика меѓу две најоддалечени точки на Земјината топка благодарејќи на користењето на телекомуникациски сателити.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.