Минидом

(гер. Minidom) "светски град" недалеку од Диселдорф во Германија со прочуени градби од целиот свет (келнската катедрала, Ајфеловата кула, њујоршкиот аеродром итн.), се во минијатура
конструктор е В. Домел
има исклучиво туристичка и забавна намена.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.