Манџу

1. монголски народ сроден со Тунгузите (јазично) и со Кинезите
2. династија што владеела во источна Азија од 1644 до 1912 година.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Минг — кинеска династија (1368 1644), многу значајна за културниот и трговскиот процут на државата (ја укинала монголската власт, го изградила Кинескиот ѕид) соборена од династијата Манџу …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.