Куоминтанг

(кин. Национална партија) политичка партија во Кина, основана во 1912 година
во 1924 г. се здружила со Комунистичката партија на Кина
со текот на времето двете партии се раздвоиле и завојувале
во 1950 година Чанг Кајшек, водачот на Куоминтанг, со остатокот од трупите избегал на Формоза (Тајван).

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Мандарин (Marvel Comics) — У этого термина существуют и другие значения, см. Мандарин (значения). Мандарин …   Википедия

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.