Коџики

(јап.) "Книга за старите работи", најстар јапонски историски и книжевен спис
го составил Јоно Јасумаро во 712 год. врз основа на преданија од стари, загубени списи
важен историски извор и истовремено света книга на шинтоизмот.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.