воајеризам

(фр. voir гледа) псих. болно барање на сексуално задоволување во гледањето (најчесто тајно) на голи луѓе, на луѓе што се соблекуваат и се предаваат на сексуални активности или вршат физиолошки потреби.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.