Кејп Канаверал

(анг. Cape Canaveral) најголем космодром во САД, на Флорида
од него е лансиран во 1958 год. првиот американски вештачки сателит "Експлорер-1", а во 1969 год. "Аполо-11" со првите луѓе што се спуштиле на Месечината
во периодот 1964-1973 год. се викал Кејп Кенеди.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.