Ијакхо

(грч. lakhos) 1. мистично име на богот Бах во Атина и Елевсина
2. ијакхо свечено извикување и пеење за слава на Бах, придружено со оргиски танци и други баховски обреди на шестиот ден на големите Елевсинии.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.