васкуларен

(лат. vascularis) 1. анат. што се однесува на крвните садови
2. што е полн со крвни садови
3. бот. составен од канали, од цевчиња.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • стела — (грч. stele) 1. монументален скулптурално обработен каменен блок што служел како сакрален споменик во аксумското царство (Етиопија) 2. во стара Грција и стар Рим: столб, надгробен споменик украсен со релјеф 3. бот. централен васкуларен цилиндар… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.