Ирангејт

(анг.) термин што ја означува аферата што избувна во 1987 година во САД во врска со тајното продавање на американско оружје на Иран, земја што беше непријателски расположена спрема САД, а беше во војна со Ирак.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.