Индоевропејци

(лат. India, Europa) мн. заедничко име за група народи што живеат во голем дел од Азија и речиси во цела Европа, а и припаѓаат на кавкаската (белата) раса: Индусите, Персијците, Ерменците, Грците, Романците, Словените, Германците, балтичките народи, Келтите и Албанците.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.