Експлорер

(анг. Explorer) астрон, серија од автоматизирани вселенски летала на САД, лансирани во 1958 година
Експлорер-1 е првиот Земјин вештачки сателит лансиран на 31 јануари 1958
(анг. Explorer) комп, програм во оперативниот компјутерски систем Windows кој служи за управување со датотеките

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Кејп Канаверал — (анг. Cape Canaveral) најголем космодром во САД, на Флорида од него е лансиран во 1958 год. првиот американски вештачки сателит Експлорер 1 , а во 1969 год. Аполо 11 со првите луѓе што се спуштиле на Месечината во периодот 1964 1973 год. се викал …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.