Евровизија

европска техничко-програмска организација за радиодифузија и за телевизиски програми, со седиште во Женева (основана во 1953 г.).

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Eurovision Song Contest 2008 — Infobox Eurovision name = Eurovision Song Contest 2008 theme = Confluence of Sound final = 24 May 2008 semi1 = 20 May 2008 semi2 = 22 May 2008 presenters = Jovana Jankovićcite web |url=http://www.oikotimes.com/v2/index.php?file=articles id=2793… …   Wikipedia

  • Республика Македония на конкурсе песни Евровидение 2012 — Конкурс песни Евровидение 2012 Национальный отбор Страна …   Википедия

  • визија — (фр. vision) 1. слика на фантазијата, видување на нешто нереално (како спомен, фантазија и сл.) 2. замисла, гледање (особено на иднината претскажување) 3. како втор дел од сложенки: израз за установа што се занимава со пренесување на слики на… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.