баратерија

(итал barattena) 1. штетно или противзаконско дејство на капетанот на бродот или на морнарите што оди на штета на сопственикот на бродот или на другите законски интересенти, 2. трговија со замена или со трампа, 3. лажење, измама

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.