афекција

(лат affectio) 1. возбуда, возбуденост, 2. преданост, наклоност, склоност

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • церебрален — (лат. cerebrum мозок) 1. мозочен, што се однесува на мозокот церебрален систем дел од нервниот систем што ги опфаќа малиот мозок и нервите што излегуваат од него церебрална афекција болест на мозокот 2. промислен, разумен, рационален …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.