аутизам

(грч autos сам) псих повлекување во себе, губење на допирот со реалноста, може да се манифестира во различни степени, од мечтаење за неисполнетите желби до целосно одвојување од реалноста (се јавува особено кај шизофренијата)

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.