Голијат

1. мит. џиновски водач на Филистејците кого, според Библијата, Давид го убил со праќа
2. голијат фиг. огромен и силен човек, џин
3. зоол. вид инсекттврдокрилец со големи рогови
го има во Нова Гвинеја.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.