Гинисова книга на рекорди

(анг. Guinness Book of World Records) книга што бележи разни видови рекорди, од најнеобичните до успесите во освојувањето на вселената
првпат е објавена во 1955 година, според замислата на сер Хју Бивер, некогашен генерален директор на брита нско-ирската пиварница "Артур Гинис" од Даблин.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.