Винивартер-Бургерова болест

(по германскиот хирург А. Винивартер, 1848-1917, и американскиот интернист Л. Бургер, 1879-1943) болест што се јавува кај млади пушачи, многу почесто кај мажи отколку кај жени
симптоми: воспаление на артериите и вените со нивно постепено затнување, болки во рацете и нозете, отрпнатост и ранички на врвовите на прстите
тромбоангитис, Бургерова болест.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.