антирационализам

(грч anti, лат ratio разум) фил 1. сфакање според кое разумот, односно човечкото мислење, не е апсолутен извор на спознание, 2. теол несогласување со разумниот правец во проучувањето на прашањата на верата

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.