Варшавски пакт

(Варшавски договор) воен сојуз на земјите од Источна Европа (Албанија, Бугарја, Чехословачка, Унгарија, Полска, Романија и СССР) основан во 1955 година
подоцна Албанија излегла од него
Источен блок, Источен лагер
распуштен во 1991 година.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.