Бухенвалд

(гер. Buchenwald име на нацистички концентрационен логор во германската покраина Тирингија, особено познат по суровостите што биле вршени во него над затворениците во текот на Втората светска војна и пред нејзиниот почеток (1937-1945 година).

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.