анагогија

(грч an-agogo) 1. мистична интерпретација, апегорично толкување на таинствените места од Библијата, 2. барање на скриена, тајна смисла во некој книжевен текст

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.