амортизира

(лат amortisare) 1. постепено исплати/исплатува, 2. екон извлече/извлекува корист од нешто (кука машина и сл) што со тоа се исплатува само, 3. прав поништи/поништува, прогласи/ прогласува за неважечки (вредносна хартија или документ)

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.