Бринелов апарат

(по шведскиот инженер Ј. А. Бринел) апарат за испитување на тврдоста на материјалите со втиснување на челична кугличка со определен пречник во материјалот што се испитува.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.