Јом Теруа

(хебр.) друг назив за денот Рош Хашана
на тој ден започнува десетдневниот период на покајание што се најавува со знаци со труби како повик до верниците сами да ги оценат своите постапки во изминатата година, да се покајат и да се поправат.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.