Бајконур

(рус Байконур) астр најголем космодром во некогашниот СССР, во Казахстанската ССР, од кој се лансирани првиот вештачки Земјин сателит ("Спутник"), првиот човек во вселената (Јуриј Гагарин) и првата жена во вселената (Валентина Терешкова)

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.