Бартоломејска ноќ

1. гибел погром што го извршиле католиците во Париз над хугенотите по налог на францускиот крал и католичкото свештенство, во ноќта на 24 август (спроти празникот Свети Бартоломеј) 1572 година, 2. фиг гибел, погром воопшто

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.