активација

(лат activus) 1. ставање во дејство, засилување на дејството, 2. хем метод за одредување на траги на елементи со помош на озрачување на примерок со неутрони во нуклеарен реактор

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.