Ајас

(грч) мит во старогрчката митологија син наТеламон, кралот на Саламина, најголем и, по Ахил, најхрабар грчки јунак во Тројанската војна, по смртта на Ахил попусто сакал да го добие неговото оружје и поради тоа полудел и се убил од мака

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.