ултиматум

(лат. ultimatum) 1. последно барање или услов што една држава и го поставува на друга со закана дека, во случај на неприфаќање, ќе примени строги мерки, вклучувајќи и војна
2. воопшто: барање придружено со разни закани.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.