стафажа

(фр. Staffage) 1. во сликарството: човечки или животински ликови вградени во слика за да и дадат живост
2. воопшто: дополнителен, спореден украс
3. фиг. група луѓе како поддршка некому по потреба, статисти.

Macedonian dictionary. 2013.


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.