ритуален

(лат. ritualis) што се однесува на верските обреди, обреден, обичаен
церемонијален
ритуално убиство убиство од верскообредни побуди
култен обред на принесување на човечки жртви на божество или на демоните.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.