питагореизам

учење на Питагора и на неговите следбеници
религиозно и етичкополитичко здружение со строго уреден начин на живеење (воздржливост, молчење, верност, авторитет на учителот).

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.