Антеј

митологија син на Посејдон, богот на морето, и Геа, божицата на земјата, непобедлив во борба додека ја допира земјата, својата мајка, Херкул го победил дигајќи го во воздух и задавувајќи го

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.