оф-Бродвеј

(анг. off-Brodway) теат. професионални театри надвор од комерцијалниот центар на њујоршкиот театарски живот.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Бродвеј — (анг. Broadway широк пат) главна улица во Њујорк, долга 25 км, центар на американскиот театарски живот …   Macedonian dictionary

  • оф-оф Бродвеј — (анг. off off Brodwey) полупрофесионални театарски групи, обично многу слободни во експериментирањето …   Macedonian dictionary

  • мјузикл — (скр. од анг. musical comedy) музичкосценско дело во кое им се придава еднаква важност на музиката, на движењето и на зборовите настанал на почетокот на 20. век на Бродвеј …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.