осијанизам

предромантичарска ориентација во европската литература во 18. век и одушевување предизвикано од Песните на Осијан од Џ. Макферсон што авторот ги претставил како оригинално дело на Осијан.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.