мултиплекс

(лат. multiplex) многукратен, повеќекратен, сложен
склероза мултиплекс (лат. Sclerosis multiplex) мед. болест што настанува како последица на многубројни жаришта на склероза (создавање на лузни во мозокот и во 'рбетниот мозок)
се манифестира со треперење на рацете, отежнато одење, бавен говор и нарушена работа на другите органи.

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Сети НН — «РЕН ТВ СЕТИ НН» ЗАО «Телестанция Сети НН » …   Википедия

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.