мончи

(анг. monchey) друштвен танц што настанал во Англија околу 1965 година
сите танцувачи, наредени во редица, се држат за рамената
првиот игра според ритамот на музиката што сака и како сака, а другите го имитираат
потоа тој оди на крајот, а следниот измислува движења
многу популарен танц кај младите.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.