мандејци

(по името на нивниот месија Манда Хеје) мн. припадници на една верска секта на Среден Исток чие учење претставува спој на источњачките верувања и гностицизмот, т. е. на еврејството и христијанството
го признаваат Јован Крстител како пророк.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.