Флегија

мит. во старогрчката митологија: крал на Тесалија, син на богот Арес, татко на Иксион
го запалил храмот на Аполон во Делфи и бил казнет исто како Тантал, а според други легенди исто како другите Лапити.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.