Јафетити

(хебр. Jepheth) потомци на Јафет, народите што ја населуваат Европа и еден дел од Азија

Macedonian dictionary. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Ное — (хебр. Noah) мит. според Стариот завет: единствениот праведник во грешниот човечки род што го преживеал потопот со своето семејство спасувајќи се во т. н. Ноев ковчег или арка татко на Сем, Хам и Јафет и прататко на сите денешни луѓе (семити,… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.