Сикстинска капела

1. папска капела во Ватикан, изградена во 1473 година, во времето на Сиксто iv, со фрески од повеќе уметници, меѓу кои и Микеланџело, работени во периодот 1508-1512 година
2. здружение на музичари што изведува висока црковна музика на големи празници во таа капела.

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.