клипер

(анг. clipper) 1. голем и брз трговски едреник од 19. век за патнички и товарен прекуокеански сообраќај
2. назив за големи авиони што вршат патнички и поштенски сообраќај преку океаните
3. во најновото време: камион на кој каросеријата може да му се превртува и на тој начин да се олесни растоварањето
4. комп. компајлер за командниот јазик за управување со бази на податоци на dBASE .

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.